nadawanie przesyłek zagranicznych nadawanie przesyłek zagranicznych

Poczta Polska zaprasza do nadawania przesyłek zagranicznych przed Świętami Wielkanocnymi

Okres przedświąteczny to czas wzmożonych zakupów oraz prawdopodobieństwo, że z wieloma bliskimi nie zobaczymy się face to face, szczególnie gdy przebywają poza granicami naszego kraju. Poczta notuje wzrost popularności przesyłek zagranicznych i zachęca do korzystania z tej formy komunikacji. Z przesyłkami wielkanocnymi nie warto czekać z do ostatniej chwili. Wszyscy chcemy mieć pewność, że ucieszą oczy i serca adresatów na święta.  

Pandemia najprawdopodobniej skradnie nam kolejne ważne wydarzenie życiowe, uniemożliwi przeżywanie bliskości z rodzinami i przyjaciółmi, pozbawi możliwości przekazania serdecznych słów naszym znajomym na żywo. Poczta Polska doręcza przesyłki także do ludzi przebywających w innych krajach. Warto skorzystać z możliwości wysyłania bliskim i znajomym prezentów, smakołyków i świątecznych życzeń. Choć wolumeny w okresie Wielkanocy nie są tak znaczące, jak przed Bożym Narodzeniem, to już teraz Poczta notuje wzrost liczby nadawanych przesyłek również w strumieniu tych kierowanych poza granice naszego kraju.

Cały świat zmaga się od roku z utrudnieniami i ograniczeniami wynikającymi z obostrzeń pandemicznych, co dotyczy także transportu międzynarodowego, Poczta sugeruje więc korzystanie z usług odpowiednio wcześniej. Szybsze ich nadanie zwiększa pewność, że dotrą do adresatów przed świętami. Do kiedy zatem można wysyłać, aby  mieć spokojną głowę? W przypadku przesyłek do Stanów Zjednoczonych najlepiej dokonać nadania do 20 marca, a w przypadku przesyłek do krajów europejskich, warto uwinąć się do 24 marca. Szczegółowe informacje o rodzajach przesyłek w poszczególnych krajach mozna sprawdzic na stronie https://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2021/02/tabela_kraje_www_1502.jpg

W realiach pandemii skazani jesteśmy na kontakty za pośrednictwem urządzeń i przesyłek. Zachęcamy do korzystania z naszych usług i obdarowywania z naszą pomocą bliskich życzeniami i podarunkami, które przeniosą nasze najgorętsze pozytywne emocje, które uradują serca naszych bliskich – zachęca Justyna Siwek, rzecznik prasowy Poczty Polskiej.

Poczta Polska, poprzez sieć placówek obejmującą ok. 7600 urzędów, dociera do szerokiego grona odbiorców. Oferta wielkanocna, tworzona i modyfikowana każdego roku, spotyka się z dużym zainteresowaniem klientów.

Załączniki

nadawanie przesyłek zagranicznych

nadawanie przesyłek zagranicznych

jpg 986,2 kB Pobierz

Poczta Polska to jedna z najstarszych firm nie tylko w naszym kraju, ale i całej Europie. Powstała 18 października 1558 r., w czasach panowania króla Zygmunta II Augusta. To instytucja od początku nierozerwalnie związana z Polską. Poczta zawsze pełniła ważną rolę państwowotwórczą. Kluczową rolę odegrała w okresie zaborów, gdy często była jedynym bezpiecznym kanałem komunikacji pomiędzy rozproszonymi w różnych państwach obywatelami a działaczami niepodległościowymi.

Poczta Polska świadczy usługi nieprzerwanie – dostarcza listy, przesyłki, paczki, emerytury czy przekazy pieniężne do mieszkańców w każdym zakątku kraju. Jest narodowym operatorem pocztowym oraz jednym z polskich liderów usług komunikacyjnych, paczkowo-kurierskich i logistycznych. Z usług Poczty korzysta ponad 90% Polaków. Pracownicy Poczty, zwłaszcza listonosze, pełnią ważną rolę w społecznościach lokalnych. Wykonują swoje zadania z prawdziwą misją i zaangażowaniem.

Sieć ponad 7,5 tysiąca placówek i ogromne zaufanie społeczne do Pocztowców to ogromny kapitał, w oparciu o który Spółka chce budować przyszłość. Obecnie Poczta Polska przechodzi proces transformacji. Jej celem jest stworzenie firmy łączącej tradycyjne usługi pocztowe, takie jak przesyłka listów i paczek czy usługi kurierskie, a jednocześnie wdrażającej innowacyjne rozwiązania, takie jak np. e-Doręczenia.

W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Zmiany zasad korzystania z plików cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki. Przeczytaj więcej o cookies.